Αρχές τις δεκαετίας του ’70 κάναμε τα πρώτα μας βήματα στη ζωή, υπό τους ήχους του πλανόδιου παγωτατζή και με την εικόνα του καροτσιού του με το φρέσκο παγωτό χαραγμένη στη μνήμη μας. Κάπως έτσι αναπτύχθηκε η σχέση λατρείας με το θεϊκό αυτό έδεσμα.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, οι παγωτατζήδες έδωσαν την θέση τους στις μεγάλες εταιρείες, το παγωτό εξελίχθηκε, αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε πλέον στη συνείδηση του κόσμου ως εκλεκτό, βιομηχανοποιημένο γλύκισμα.

Ο ερωτάς μας για το καλό, χειροποίητο, ποιοτικό παγωτό παρέμεινε όμως ζωντανός και οι παιδικές μνήμες ισχυρές. Όνειρο ζωής για εμάς ήταν να γυρίσουμε το παγωτό πίσω… στα χρόνια της αθωότητας.

Στην πρότυπη παραγωγική μονάδα στους Μύλους Αργολίδας, το παγωτό ξεκινά από την αρχή, χωρίς έτοιμα βιομηχανοποιημένα μίγματα, με το μεγάλο πλεονέκτημα να παστεριώνουμε και να ομογενοποιούμε τα υλικά αναμένοντας την ωρίμανση τους για 12 ώρες. Εκεί γεννιέται το Provio.

Το όραμα μας απλό: να παρασκευάζουμε υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας παγωτό χρησιμοποιώντας φρέσκο πρόβειο γάλα και ανώτερης ποιότητας φρέσκια κρέμα γάλακτος, αγνές, αυθεντικές πρώτες ύλες. Το εγχείρημα όμως εξαιρετικά δύσκολο, γιατί τα αποθέματα πρόβειου γάλακτος είναι περιορισμένα και το κόστος παραγωγής με αυτές τις προδιαγραφές μεγάλο. Αυτό όμως για εμάς είναι η γοητεία και η μεγαλύτερη πρόκληση ώστε να συνεχίσουμε μαζί σας αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Κάθε ξημέρωμα τα αυτοκίνητα μας συλλέγουν το γάλα της ημέρας από πιστοποιημένους τοπικούς παραγωγούς. Κατόπιν, αναλαμβάνουν δράση τα έμπειρα χέρια των ζαχαροπλαστών μας για να ταξιδέψουν τη γεύση σε άλλη εποχή.

Σκοπός μας είναι να απολαμβάνετε τις μοναδικές γεύσεις του Provio όσο εμείς απολαμβάνουμε την διαδικασία παρασκευής τους!!!